BTW-teruggaaf Service en Onderhoud

Afgelopen jaar hebben wij al kunnen melden dat FMH Medical B.V. toestemming heeft gekregen van de Belastingdienst om op haar volledige assortiment van endoscopische katheters en flexibele endoscopen met een werkkanaal het verlaagde btw-tarief te mogen toepassen.  Een enorm bedrag is reeds terugbetaald aan onze klanten en ook zijn er al aanzienlijke besparingen gerealiseerd bij aanschaf van nieuwe endoscopen en endoscopische katheters.

In navolging van dit traject hebben wij een tweede verzoek bij de Belastingdienst ingediend om ook op onderhoudswerkzaamheden en reparaties en verlaagde btw-tarief te mogen toepassen

Wij zijn verheugd u te kunnen informeren dat de Belastingdienst dit verzoek heeft geaccepteerd en wij het btw-tarief voor de service en onderhoudswerkzaamheden op flexibele endoscopen met een werkkanaal per 13 juli 2016 verlagen van 21% naar 6% BTW.

Naast deze directe kostenbesparing mogen wij ook de teveel betaalde belasting over een periode van 5 jaar terugvorderen en wederom zal er een enorm bedrag terugbetaald worden aan onze klanten.

Het “stapje extra zetten voor onze klant” wordt hiermee nogmaals onderstreept en wij zijn enorm trots dat wij ook op deze manier kunnen bijdragen aan de lastenverlichting in de zorg.